Info

ons. 16. aug.

19.00 - 21.30
P-pladsen v/ Sejl- Og Motorbådsklubben "Fjorden"
Entré: 60 kr.
Arrangør: Randers Fortællerne

”Baggårdsfortællinger” begynder på P-pladsen ved Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden” på Toldbodgade. Her mødes aftenens tilhørere og fortællere. Klapstole fordeles til deltagere, der har billet med lån af klapstol. Deltagere med billet og egen stol mødes også her. Billetter er købt hos AOF og FOF i Randers. I samlet trop vandrer vi med klapstole under armene fra den ene unikke baggård til den næste have i Tøjhushaveområdet, hvor fortælling og musik frydefuldt spiller sammen med den unikke stemning, som hver gård og hver have rummer. Aftenens sidste fortæller er parat med sin beretning ved Rosenlund på Niels Ebbesens Gade 7B, hvor grundstenene til Randers Fortællerne blev lagt i FOF-regi i Randers Ugen for 25 år siden. I Rosenlund, der lyses op af lanterner og levende lys, står kaffen og teen klar i kander, og kagen er anrettet til servering. Randers Fortællerne glæder sig til sammen med Bent Olesen, tidl. forstander for FOF, at være værter på det sted, hvor det hele begyndte.

Fortællinger og musik klæder hinanden, ikke mindst i smukke og unikke omgivelser. Flere Randersborgere stiller også i år private gårde og haver til rådighed "Baggårdsfortællinger" og Randers Fortællerne og deres gæster. Randers Fortællerne vil gerne være med til at øge kendskabet til byens kvaliteter og
give deltagerne gode oplevelser af usædvanlig karakter i unikke byrum.

Randers Fortællerne og deres gæstefortællere bidrager med eventyrlige og underfundige fortællinger af mange slags, bl.a. eventyr, barndomserindringer, historiske fortællinger, myter, sagn, humoristiske og dramatiske historier. Randers bys historie indgår ikke i fortællingerne. 

Onsdag er gæstefortæller Else Abrahamsen, Aarhus, på programmet sammen med Randers Fortællerne Ann-Louise Lauridsen, Rune Green, Lisbeth Nielsen og Vibeke Svejstrup. Birthe Stegmann vil lokke liflige toner frem af sin harmonika for at skabe den rette stemning.

Torsdagens fortællere er Peter Staugaard, gæstefortæller fra Vorup, samt Randers Fortællerne Anne-Mie Dollerup, Britt Svejstrup Jochumsen, Henrik Kjærgaard-Jensen og Aase Klith. Birthe Stegmann vil igen spille sprøde toner på sin harmonika.

I Randers´ mange spændende baggårde er der siden 2002 blevet fortalt fantastiske, forunderlige og finurlige historier, myter, sagn, eventyr og skrøner i Randers Ugen. Fra 2004 har der været mulighed for at opleve den levende fortælletradition 2 gange årligt udendørs, i maj og i august, som et af Randers Ugens tilbud til borgerne.

Billetter á 60 kr. - inkl. kaffe/te og kage samt evt. lån af klapstol købes eller bestilles hos FOF Randers , J. V. Martins Plads 1, tlf. 87 12 40 40 og hos AOF Randers, Odinsgade 4, tlf. 86 43 00 00.  Medbring gerne en lun trøje, hvis det mod forventning skulle blive en kølig aften. I tilfælde af styrtregn eller lign. flyttes "Baggårdsfortællinger" til Rosenlund, Niels Ebbesens Gade 7B.

"Baggårdsfortællinger" er støttet af RANDERS UGEN 2017.

Læs mere...

Arrangører

Log på