Info

lør. 12. aug.

10.00 - 15.00
GAIA Museum
Entré: Gratis
Arrangør: GAIA Museum

Fotoudstillingen Nice to Meet You Mr Holbein er inspireret af renæssancemalere, som for eksempel Hans Holbein den yngre (1497-1543). Hans præcise observationer af mennesker med deres tænksomme blikke, fint detaljerede ansigtstræk og nøje gengivelse af teksturer fascinerede gruppen bag disse fotografier.

Bag fotografierne står den finske fotograf Pekka Elomaa, som gennem de seneste 15 år har arbejdet sammen med en gruppe mennesker med særlige behov fra organisationen Lyhty i Helsinki. Lyhtys etiske mål er at fremme trivsel og velfærd for mennesker med udviklingshæmning, deres familier og samfundet som helhed.

”For os seks er fotografi en erstatning for tale og en udvidet hukommelse. Vi bruger fotografiet til at fortælle historie, og med et kamera får vi mod til at besøge fremmede steder og møde fremmede mennesker”, siger Pekka Elomaa.

I forbindelse med den internationale uge på GAIA i maj måned, blev der afholdt en fotoworkshop med Elomaa og Lyhty Workshop. Nogle af disse billeder bliver også udstillet i anledningen af Randersugen.

Udover særudstillingen kan man se GAIA Museums faste samling af Outsiderkunst fra hele verden, samt kunstskolen GAIA Akademi, hvor omkring 20 kunstnere med særlige behov arbejder med bl.a. maleri, skulptur og installationskunst året rundt.

Udstillingen er en del af Kulturby 2017, hvor GAIA arbejder for at sætte fokus både på det sociale aspekt ved outsiderkunsten og på den æstetiske og kunstneriske kvalitet - og både nationalt og international.

 

 

Læs mere...

Arrangører

Log på