Randers bliver værtsby for den største geocachingevent i Danmark nogensinde. Knap 1.000 geocachere fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, Finland, Frankrig og Tjekkiet har meldt deres ankomst. Geocacherne vil i 3 dage være samlet om den særlige aktivitet, det at finde caches/skatte i og omkring Randers med en GPS i hånden.

Kombinationen af digitale udfordringer og fysisk bevægelse i naturen er et hit og en bølge som går på tværs af alder, kulturelle baggrunde, af lande – ja af kontinenter. I tillæg får man ny viden om steder, man ikke vidste fandtes, så det er også en aktivitet, man bliver klogere af. Når man finder caches/skatte får man også information om f.eks. stedets historie, flora og fauna og andre gode historier, der kan fortælles på det pågældende sted.

Det er fantastisk, at det er lykkedes os, at komme så langt med udviklingen af geocaching i Randers og ikke mindst af denne event – Randers Fjord Event 2016. Den er blevet stemplet som Megaevent af Groundspeak, den internationale geocachingorganisation i Seattle.

Det er 15 frivillige med Tore Hartmann og Stig Pedersen i spidsen, der har gjort det hårde arbejde i at udvikle selve eventen. Der skal lægges knap 125 caches/skatte ud, som registreres og lægges op med koordinater på den officielle hjemmeside. Der skal laves sociale arrangementer, som geocacherne kan deltage i og ikke mindst, skal der være orden i logistikken, teknikken og de fysiske skatte. Der bliver arbejdet hårdt på de sidste detaljer, så startskuddet kan lyde, når de første gæster kommer til et aftenarrangement på Randers Naturcenter fredag den 19. august.

VisitRanders bistår de frivillige med organisering, kommunikation og markedsføring. “Det gør vi gerne” siger Anne-Mette Knattrup, turistchef i Randers, og fortsætter: “Det passer med vores strategi om, at bruge og formidle vores fantastiske natur på en ny og meget inddragende måde. Samtidig med tiltrækker eventen nye gæster – også mange internationale. Det sætter vi også stor pris på set ud fra et økonomisk synspunkt, idet det giver omsætning til virksomhederne og øget
skattegrundlag til kommunekassen”. Hun fortsætter: “Vi var blandt de allerførste til at iscenesætte Randers som geocaching-destination og havde vores første event i 2007. Vi har løbende udviklet konceptet og glæder os desto mere over, at vi nu kulminerer med en begivenhed, der ser ud til at blive et af de helt store publikumsmagneter med international deltagelse i Randers Ugen” slutter turistchefen.

Programmet finder du her: http://www.visitranders.dk/randers/kom-til-geocaching-aktivitetsdag

Arrangører

Log på