Omkring 3000 festugegæster var med til at tage afsked med Randers Uge nr. 40, da Kurt Ravn, Lene Siel og Randers Kammerorkester vinkede farvel med en række store musicalhits under Skovbakkens bøgetræer i Randers. Med sig hjem fik publikum også premieren på en særlig video-hymne til Randers. Næste år vender Randers Ugen tilbage i en gentænkt form som en del af Europæisk kulturhovedstad - Aarhus 2017.

Filmen som festugegæsterne fik præsenteret ved årets afslutningskoncerten viser på under to minutter, hvordan Randers er sin egen og har både mod og lyst til at tænke nyt og samtidig holde fast i sig selv. Den er produceret som en gave fra Randers til Randers og er et symbol på den særlige Randers-ånd, som i 40 år har holdt Randers Ugen i gang.

”Videoen rammer lige ned i vores kultur og sjæl. Og den sætter dermed også ord på de styrker, som har været med til at drive Randers Ugen i alle årene. Uden stoltheden, virkelysten, rummeligheden og modet til at tænke anderledes hos de mange forskellige arrangører, havde vi ikke det store og brede program, som Randers Ugen har i dag,” siger Mette Bertelsen, eventchef for Randers Ugen.

Over 500 forskellige arrangementer har præget jubilæet for Randers Uge nr. 40. Festugegæsterne har især rost de mange aktiviteter for børn, ligesom mange har nydt aftenerne i byen.Omkring 2000 festugegæster trodsede regnen og deltog i den officielle åbning med Nabhia og Bjørnskov. Samme aften emmede gader og stræder af liv- både i teltene og til åbningensfredagens Open By Night. #teltet, som var det nye tiltag for ungdommen, leverede et udsolgt show med stand-up komikeren Ruben Sølvtoft.

Danmarks største Geocaching Event tiltrak omkring 1000 gæster fra både ind og udland i Randers Ugens sidste weekend. Randers Ugens kunstudstillinger tiltrak mange gæster. Hos blandt andre Censurfri og Randers Kunstmuseum beretter arrangørerne om mange gæster fra nær og fjern. Ugens kunstudstillinger kunne tilsammen mønstre mere end 5000 besøgende, og allerede inden ugens start, var 6500 koncertgængere med til tyvstart ved en koncert på Værket med Kim Larsen og Johnny Madsen.

”Der har været rigtig mange succeser. Nu vil vi sammen med Randers Ugens bestyrelse evaluere 40 års jubilæet og gå i gang med forberedelserne til næste år. Det bliver i kulturhovedstadsåret. Og det skal naturligvis også kunne mærkes i Randers Ugens program. Jeg forventer, at vi gentænker festugen, samtidig med at vi holder fast i nogle af traditionerne,” siger Mette Bertelsen med henvisning til Kulturhovedstad 2017s overskrift ”Rethink”.

Blandt nogle festugegæster har der i år været kritik af musikudbuddet, ligesom flere koncerter med populære musiknavne efterlyses.

”Også det tager vi med i den kommende evaluering. Vi må se på, hvordan vi kan lave lidt flere store musik-arrangementer, ” siger Mette Bertelsen.

Videoen ”Hymne til Randers” kan ses på www.facebook.com/RandersKommune og på randers.dk

Arrangører

Log på